De geliefde Amethist

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 16:21

Amethist

Maakt jouw hart ook een sprongetje bij het zien van edelstenen? Dan ken je deze edelsteen vast en zeker!

Amethist is namelijk een geliefde edelsteen. Deze paarse kwartssoort heeft sporen van ijzer en aluminium. Het kan zeer kleine sporen natuurlijke straling bevatten. Deze combinatie maakt de Amethist paars.

De paarse kristallen zijn kenmerkend voor deze edelsteensoort. De kleur van de kristallen variëren van licht violet tot diep donker paars.

Hoe dieper de kleur paars, hoe meer de Amethist waard wordt. Maar pas op! De edelsteen kan door invloed van (fel) zonlicht bleker worden. Dat zou zonde zijn van de prachtige kleur paars.

 

Amethist wordt over de gehele wereld gevonden. De grootste vindplaatsen zijn in Uruguay en Brazilië.

 

 

De oudheid

Deze edelsteen was in de oudheid al bekend om haar schoonheid en geneeskracht. Van het oude Egypte tot de Romeinen, en van het oude China tot de middeleeuwen in Europa. Ze werden o.a. gebruikt voor sieraden of als krachtstenen.

 

 

Wist je dat

Je een “gouden driehoek” van edelstenen kunt creëren?

Wanneer je Amethist samen met Bergkristal en Rozenkwarts bij elkaar brengt ontstaat er een harmonieuze sfeer.

Alchemisten hebben deze sterke drie-eenheid in vroegere tijden ontdekt. Ze vullen een ruimte met positieve energie, rust en harmonie.

Wie wil dat nu niet?

Een lust voor het oog

Edelstenen worden ook vaak ingezet als kunstobject. Wij snappen wel waarom. Edelstenen zijn uniek. Er is geen enkele edelsteen echt hetzelfde. Je ontdekt kleuren, vormen, patronen en zoveel meer. Het nodigt ook altijd uit om EVEN aan te raken. Van groot tot klein, ze blijven altijd bijzonder en heeft de mensheid altijd geïntrigeerd en geïnspireerd.

Edelsteen werking

De inzet en werking van edelstenen is vaak divers. Amethist maakt je helder, geeft innerlijke rust en brengt algemene harmonie voor lichaam en geest. Hij werkt beschermend en zuivert de ruimte waar je hem in plaatst. Het is een bekende edelsteen bij de ondersteuning van hoofdpijn, migraine of slaapproblemen.

 

 

Kleuren psychologie

Kleuren doen ontzettend veel met onze emoties. Het kan impact hebben op de geest, gedrag en hoe wij ons voelen. Denk maar eens aan je kleding. Soms heb je zin in uitgesproken kleuren, terwijl je op andere dagen het liefst zwart draagt.

Maar ook in je interieur. Voel jij het verschil in een interieur waar rood overheerst of in een wit interieur?

Elke kleur geeft een ander gevoel. Het doet iets met ons.

Paars is vanuit de oudheid een luxe kleur. Het geeft geestelijke rust en kalmte. Geeft inspiratie en verbeeldingskracht. Paars brengt balans in je leven en stelt ons in staat om contact te maken met onze diepere gedachten.

Van paars zouden we onze creativiteit, spiritualiteit en gevoel van vrijheid verhogen.

 

Wat is Amethist veelzijdig!

 

Onze Amethist van dichtbij ervaren is mogelijk. Maak een afspraak en kom gezellig naar onze bezichtigingsruimte.